دستیار کرملین امروز سهشنبه از گفتوگوی ویدیو کنفرانسی روسای جمهور روسیه و چین درباره جدیدترین تحولات سوریه و وضعیت غرب آسیا در پی به اجرا در آمدن توافق آتشبس غزه خبر داد.
به گزارش ایسنا، «ولادیمیر پوتین» و «شی جینپینگ» روسای جمهور روسیه و چین، اوایل امروز، سهشنبه یک گفتوگو را از طریق ویدیو کنفرانس برگزار کردند.
به گزارش خبرگزاری ریانووستی، «یوری اوشاکوف» دستیار کرملین به خبرنگاران گفت: «در این گفتوگو جدیدترین تحولات سوریه مورد بحث قرار گرفت.»
این دستیار کرملین تاکید کرد رهبران 2 کشور همچنین درباره دیگر مسائل و تحولات در منطقه غرب آسیا در ضمن به اجرا در آمدن «توافق آتش بس توافق شده بین اسرائیل و حماس» گفتوگو کردند.
اوشاکوف در یک نشست مطبوعاتی خاطرنشان کرد روابط بین روسیه و چین در سال ۲۰۲۴ توسعه بسیار موفقیتآمیزی را تجربه کرد و در ضمن آن تمایل متقابل دوطرف برای تقویت همکاریهای سودمند دوجانبه وجود داشت.
اوشاکوف درباره گفتوگوی روز سه شنبه پوتین و بایدن گفت: «طرفین مسائل دوجانبه و بین المللی را به تفصیل مورد بحث قرار دادند. در این گفت ,گو به ویژه، به این اشاره شد که روابط روسیه و چین بر مبنای مشارکت همه جانبه و تعامل استراتژیک توسعه موفقیتآمیزی را در سال ۲۰۲۴ تجربه کرد و مشخصه این اتفاق تمایل متقابل طرفین برای افزایش همکاری های متقابل سودمند در زمینه های مختلف بود.»
این دستیار کرملین اضافه کرد: «مواضع روسیه و چین در بسیاری از حوزه نزدیک به یکدیگر یا مشترک است.»
اوشاکوف گفت: «در این گفتوگو ذکر شد که مسکو و پکن در صحنه بینالمللی به صورت هماهنگ با یکدیگر عمل کرده و این هماهنگی را ادامه میدهند و مواضع دو کشوردر قبال اکثریت قریب به اتفاق موضوعات نزدیک به هم یا کاملا یکسان است».
اوشاکوف همچنین خاطر نشان کرد ولادیمیر پوتین و شی جینپینگ به وضعیت منطقه آسیا- اقیانوسیه و همچنین موضوع تایوان نیز پرداختند.
اوشاکوف به خبرنگاران گفت: «دو رهبر در میان موضوعات منطقه ای مختلف به وضعیت منطقه آسیا- اقیانوسیه پرداختند. می خواهم تأکید کنم کشور ما در مورد مساله تایوان بر موضع تزلزل ناپذیر خود در حمایت از اصل “چین واحد” تاکید کرد.»
به گفته اوشاکوف، پوتین و جینپینگ بر سر پروژه موسوم به «قدرت سیبری-۲» در حوزه نقل و انتقال انرژی گفتوگو کردند.
این دستیار کرملین گفت: «در این گفتوگو روند پیشرفت اجرای پروژههای مشترک در حوزه انرژی مورد بحث قرار گرفت. ابتکارات جدیدی نظیر ساخت مسیر خط لوله برای انتقال گاز خاور دور به همراه دیگر ابتکارها همچون “قدرت سیبری-۲” در دست اجرا است.»
اوشاکوف افزود، رهبران چین و روسیه همچنین بر لزوم ارتقاء پیوندهای حمل و نقل، افزایش نقل و انتقال محمولههای باری و توسعه مسیر دریای شمال تاکید کردند.
همچنین اوشاکوف بر آماده بودن روسیه برای ورود به گفتوگو های جدی با ایالات متحده و بحث درباره اوکراین در صورت دریافت سیگنالهای مربوطه از سمت واشنگتن، تاکید کرد.
اوشاکوف به خبرنگاران گفت: «ما مواضعی که کشورها در برابر خبرنگاران مطرح میکنند را قطعا در نظر میگیریم، اما آماده گفتوگوی جدی [با آمریکا] هستیم».
دستیار کرملین تاکید کرد: توافقنامه صلح بلندمدت برای جنگ اوکراین باید بر اساس تامین منافع روسیه باشد.
اوشاکوف گفت: «ما آماده گفتوگو با دولت جدید ایالات متحده در مورد مناقشه اوکراین هستیم و اگر سیگنال های مربوطه از سوی واشنگتن برسد، آنها را می شنویم. ما همچنین آماده انجام مذاکرات مربوطه و برقراری تماس های مربوطه خواهیم بود.»
دستیار کرملین همچنین در اظهارات روز سه شنبه خود گفت، شی جینپینگ، ولادیمیر پوتین را در جریان چگونگی گفتوگوی تلفنی چند روز پیش خود با دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید آمریکا، گذاشت.
اوشاکوف به خبرنگاران بیان کرد: «شی جینپینگ یک خلاصه کلی از محتوای گفتوگوی تلفنی خود در ۱۷ ژانویه با ترامپ ارائه کرد.»
به گفته این مقام روس، پوتین و شی همچنین در مورد مسائل مربوط به برقراری تماسهای احتمالی با دولت جدید آمریکا گفتوگو کردند اما مساله مراسم تحلیف ترامپ در این گفتوگو مطرح نشد.
اوشاکوف گفت که رهبران روسیه و چین به طور سنتی در آغاز سال جدید میلادی یا یک مکالمه تلفنی یا تبادل نظر از طریق ویدئو کنفرانس را برگزار می کنند و قبلا در ماه دسامبر گذشته بر سر انجام این گفتوگو در تاریخ ۲۱ ژانویه توافق کردند.
این مقام روس اضافه کرد: «موضوع روابط دو کشور و روابط با ایالات متحده مورد بررسی قرار گرفت و همانطور که اشاره کردم، شی جینپینگ حتی ارزیابی های خود را از گفتوگوی تلفنی قبلی خود با ترامپ با پوتین در میان گذاشت.»
دستیار کرملین روز سه شنبه خاطر نشان کرد که بیش از ۹۵ درصد از تسویه حساب های متقابل بین روسیه و چین با ارزهای ملی انجام می شود.
یوری اوشاکوف تاکید کرد، ولادیمیر پوتین و شی جینپینگ همچنین درباره وضعیت اوکراین گفتوگو کردند.
اوشاکوف به خبرنگاران گفت: «طبیعتاً وضعیت پیرامون اوکراین و روابط دو کشور ما با ایالات متحده با در نظر گرفتن روی کار آمدن دولت ترامپ در واشنگتن مورد بحث قرار گرفت.»
وی تاکید کرد: «سیگنالهای زیادی از واشنگتن میآید، اما مسکو منتظر پیشنهادهای ملموسی است که بتوان آنها را مبنای گفتوگوی رهبران دو کشور قرار داد.»
او اضافه کرد: «اخیراً سیگنالهای زیادی از واشنگتن دریافت شده است، اما همانطور که گفتم، ما اکنون آماده دریافت پیشنهادات خاصی هستیم که بتوانیم مبنا برای گفتوگو بین رهبران خود قرار دهیم. در طول این تماسها، ما مواضع خود را در قبال ملاحظات و پیشنهادات احتمالی ایالات متحده مطرح خواهیم کرد.»
منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز